VERKKOKAUPPA: Hae ja osta lentoja Reitit ja aikataulut Taxfree
Budapest

Lentoaika Budapestiin on noin 2 tuntia 10 minuttia.
Lentokenttä: Ferihegy
Terminaali: 2 B (elokuun ajan 2A)
Tunnus: BUD

Huom!
Kentällä on kolme terminaalia (1, 2A, 2B). Terminaalit on yhdistetty toisiinsa katetulla käytävällä. Ulkomaiset lentoyhtiöt käyttävät terminaalia 2B.
Elokuun ajan Air Finlandin lähtöselvitys on terminaalista 2A.

Budapest –Euroopan kylpyläpääkaupunki

Unkarin pääkaupunki 1,8 miljoonan asukkaan vilkas Budapest tarjoaa jokaiselle jotakin; gastronomiaa, houkuttelevia ostosmahdollisuuksia, runsasta kulttuuritarjontaa ja värikästä yöelämää. Ilmasto on lempeä ympäri vuoden, Unkarissa nautitaankin auringon paisteesta jopa 2000 tuntia vuodessa. Matkaa Ferihegyn lentokentältä Budapestin keskustaan on 22 kilometriä.

Budapest jakautuu kahteen osaan, Tonava-joen länsipuolen  kukkuloilla kumpuilevaan Budaan ja itäpuolen tasaiselle maalle rakennettuun Pestiin, joita yhdistävät upeat sillat.

Nähtävyyksistä tärkeimpiä on Budan kukkuloilla sijaitseva linnoitusalue, joka on romanttinen kävelykohde keskiaikaisine katuineen, pikkuliikkeineen ja kahviloineen. Ylös linnoitukselle voi nousta jännittävällä vanhalla junaradalla (Funicular). Pestin puolen kauniit, patinoituneet rakennukset muistuttavat kaksoismonarkian ajoista, jolloin Unkari vielä oli kuningaskunta.

Liikkuminen Budapestissa on helppoa kävellen tai taksilla. Kaupungissa on myös erittäin hyvin toimiva julkinen liikenne. Unkarin valuutta on forintti. Turismi on tärkeä elinkeino ja Budapestissä selviääkin hyvin englannin kielellä. Suomalaisille tuttuuden tunnetta tuo se seikka, että Unkari on suomen sukulaiskieli ja puhuttu unkarin kieli muistuttaa poljennoltaan suomea.

Budapest on kuuluisa kylpylöistään, kaupungista on löydetty tähän mennessä jo 123 kuumaa lähdettä! Jo keltit ja roomalaiset tulivat kylpemään Budan kuumissa lähteissä ja nykyään turkkilaisaikaisissa kylpylöissä voi nauttia eksoottisen idän tuulahduksesta. Kylpylöissä on tajolla myös runsaasti erilaisia hoitoja sekä kuntoutusta.

Ostoksia ja gastronomiaa

Ostosmahdollisuudet ovat Budapestissa monipuoliset ja hintataso edullinen. Kuuluisin ostoskatu on Vací Utca, jonka varrelta löydät kaikki merkkikaupat. Satavuotias Suuri kauppahalli tarjoaa silmänruokaa  ja tuoksuja, sekä ruokia maan ja taivaan väliltä. Suuria moderneja kauppakeskuksia merkkiliikkeineen taas ovat mm. Duna Plaza ja megatavaratalo Westend City Center.

Paikallisista tuotteista kannattaa muistaa mm. käsi- ja taideteollisuustuotteet, viinit, makkarat, jauhettu paprika ja valkosipulipalmikot, kauniit painotuotteet ja nuotit. Antiikin etsijälle ja kirpputorifriikille Budapest on todellinen aarreaitta. 

Unkarilainen keittiö vie kielen mennessään! Budapestin ravintolatarjonta on monipuolinen vaihdellen hienostuneista kansainvälisen ruokalistan paikoista  paikallisväritteisiin kuppiloihin ja perinteisiin oluttupiin. Ravintoiloista kansainvälistikin kuuluisin on hienostunut ja perinteikäs Gundel.

Unkari on myös hyvä viinimaa. Kuuluisia viinejä ovat mm. makea viini Tokaji Azu sekä Egri Bikaver. Viinialueiden tuotteita  pääsee maistelemaan Unkarin Viinitalossa (Magyar Borok Háza), joka sijaitsee Budan linnavuorella.


Kulttuurin herkkuja ja yöelämää

Unkarilaiset rakastavat oopperaa. Miklós Yblin suunnittelemaa Oopperaa vuodelta 1884 pidetään maailman kauneimpana oopperatalona.

Budapestin yöelämä on yhtä vilkasta kuin muissakin suurkaupungeissa – mutta huomattavasti halvempaa! Maittavan illallisen tai oopperaillan jälkeen yökyöpelille löytyy valinnan varaa. Lukuisat baarit, diskot ja jazz-klubit ovat auki pikkutunneille saakka.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

http://www.unkarinmatkailu.fi/

http://www.budapestinfo.hu

Kohteet

© Air Finland - | Käyttöehdot | Tietosuoja