VERKKOKAUPPA: Hae ja osta lentoja Reitit ja aikataulut Taxfree
Faro (Algarve)

Lentoaika Helsingistä Faroon on noin 4 tuntia 40 minuuttia.
Lentokenttä: Faro Airport, tunnus: FAO

Algarve on Portugalin eteläisin maakunta, jonne useimmat matkustavat viettämään rantaelämää ja pelaamaan golfia. Vuoret erottavat etelärannikon suositun alueen muusta maasta. Algarven pääkaupunki ja samalla suurin asutuskeskus on 55 000 asukkaan Faro.

Farossa matkailija kohtaa kaksi maailmaa, toisaalta nykyaikaisen liike-elämän keskuksen kauppakatuineen ja tyylikkäine satamineen, toisaalta roomalaisten perustaman muurien ympäröimän vanhan kaupungin. Mutta vain harva Algarveen suuntaava jää Faroon, Algarvessa on kohteita jokaiseen makuun: historiallisia ja uusia, rauhallisia ja vikkaita, pieniä kyliä ja kaupunkeja. Suomalaisten suosimia lomakohteita ovat mm. Albufeira, Praia da Rocha ja Alvor Farosta länteen ja Monte Gordo Algarven itäosassa.

Rantaelämää & golfia

Algarven uskomaton uimaranta- ja golfkenttävyöhyke ulottuu Farosta länteen lähelle Euroopan mantereen lounaiskärkeä, Cabo de São Vicenten niemeä ja itään Espanjan rajalle asti. Mainiot uimarannat jatkuvat Algarven lounaiskärjestä myös pohjoiseen. Sen sijaan kaikki Algarven 24 golfkenttää sijaitsevat etelärannikon tuntumassa. Yksinomaan Faron ja Albufeiran välisellä tieosuudella tulee vastaan 12 golfkenttää.

Algarven kesä on pitkä ja lämmin, aurinkoisia päiviä alueella on keskimäärin 300 vuodessa. Maakunnan 200 kilometriä pitkällä rantaviivalla on loputtomiin leveitä puhtaita rantoja sekä kallioiden suojaamia lahdenpoukamia. Algarven rantaelämään kuuluu myös monipuolinen vesiurheilu: veneretket luoliin, syvämerenkalastus, surffaus, sukellus ja purjehdus. Vesi on Algarven alueella puhtasta ja kirkasta.

Kulinaristille Algarve tarjoaa runsaasti valinnanvaraa. Meren läheisyys antaa leiman alueen ruokakulttuuriin, tuoretta kalaa ja ja äyriäisiä nousee alueen puhtaista vesistä runsaasti. Varsinkin tonnikalaa ja eri tavoin valmistettuja sardiineja löydät usein listalta. Alueella on myös oma viinikulttuurinsa.

Hyödyllisiä linkkejä:      
www.algarve.org
www.
algarve-portal.com
http://portugal-info.net/algarve/faro.htm

 

Kohteet

© Air Finland - | Käyttöehdot | Tietosuoja