VERKKOKAUPPA: Hae ja osta lentoja Reitit ja aikataulut Taxfree
Málaga
Etsi lähtöjä ja hintoja tästä.

Lentoaika Helsingistä Málagaan on noin 4 tuntia 45 minuuttia.

Lentokenttä: Málaga Airport, tunnus: AGP

Málaga - Costa del Sol

Monet kutsuvat nykyään Costa del Solin aurinkorannikkoa myös Costa del Golfiksi, alueen lukemattomien golfkenttien vuoksi. Mutta ennen kaikkea, Costa del Sol on omatoimimatkailijan unelmakohde, sillä alueella on todella paljon nähtävää, koettavaa ja tehtävää. Costa del Solilla on lähes aina aurinkoista.

Siirryttäessä Malagasta länteen pitkin Costa del Solin rannikkoa suositumpia kohteita ovat Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola ja Marbella:

Torremolinos

Torremolinos on eräs Costa del Solin suosituimmista rantalomakohteista. Eikä ihme, sillä onhan sillä tarjota upeita rantoja, paljon nähtävää ja rannikon kuumin yöelämä.

Benalmádena

Benalmádena sijaitsee Torremolinoksen ja Fuengirolan välissä. Kylää pidetään yhtenä provinssin kauneimmista.

Pitkän rantabulevardin varrella sijatsee runsaasti kauppoja ja baareja, mutta varsinainen ravintolakeskittymä sekä iltaelämän keskus on kaunis huvipursisatama Puerto Marina.

Fuengirola

Fuengirolaa voisi luonnehtia auringonpalvojien ja elämästä nautiskelijoiden paratiisiksi. Noin 7 kilometrin pituinen rantakatu yhdistää Fuengirolan kullankeltaiset hiekkarannat , ravintolat ja huvivenesatamat.

Marbella

Hienostunutta Marbellaa voisi kutsua Costa del Solin Monacoksi: tyylikkäitä rakennuksia, tasokkaita ravintoloita, muotiputiikkeja ja hyvin hoidettuja rantoja.

Autolla liikkuvalle aurinkorannikko tarjoaa loistavat puitteet, sillä alueen tieverkosto on hyvä ja liikenne on sujuvaa, joskin hieman nopeatempoisempaa kuin Suomessa. Myös bussi- ja junayhteydet toimivat. Málagasta pääsee rautateitse lähes joka puolelle Espanjaa. Lisäksi Aurinkorannikolla kulkee paikallisjuna Malagasta Fuengirolaan.

Harrastusmahdollisuudet ovat todella huippuluokkaa. Golf lienee alueen ehdoton ykköslaji. Vesiurheiluun rannikko tarjoaa mitä parhaimmat puitteet, kokeile vaikka vesihiihtoa tai banaaniveneilyä. Myös tenniksen ja ratsastuksen harrastamiseen on loistavat mahdollisuudet. Lisäksi vain lyhyen ajomatkan päässä Costa del Solilta löytyy Sierra Nevadan talviurheilukeskus, jossa laskettelukausi voi kestää pitkälle kevääseen. Myös kulttuurin harrastaja löytää runsaasti vierailemisen arvoisia kohteita Andalusian maakunnasta.

Ruoka on Andalusiassa tärkeä osa elämää. Aamulla nautitaan usein pelkkää kahvia, päivällä kevyesti salaattia tai keittoa. Ilta kannattaa aloittaa vaikka tapas-baarista, maistella aitoja, espanjalaisia pikkuherkkuja hyvän viinin kera hyvässä seurassa. Illalliselle mennään vasta yhdeksän aikoihin, eikä sinua katsota kummaksuen vaikka menisit vasta yhdeltätoista. Costa del Solilla on vieri vieressä mitä ihanimpia ravintoloita. Useiden ravintoloiden ruokalistat ovat erittäin monipuoliset – meren antimia, lihaa, kanaa, kasviksia. Hieman kauempana rannan ravintoloista löydät aitoa espanjalaista tunnelmaa.

Alueen ilta- ja yöelämä vaihtelee paikkakunnittain paljonkin. Benalmadenan parhaita illanviettopaikkoja on huvipursisataman alue, Puerto Marina. Diskot ovat auki myöhään, vaihtoehtoja löytyy myös rauhallisempaan illanviettoon. Marbellassa pukeudutaan, ainakin illalliselle, joka aloitetaan usein kuohuviinillä. Torremolinoksen yöelämä keskittyy lähinnä baarien, pubien ja diskojen ympärille ja Fuengirolaa voisi kuvailla Marbellan ja Torremolinoksen välimuodoksi.

Hyödyllisiä linkkejä:

http://www.andalucia.com/costa_del_sol/home.htm


© Air Finland - | Käyttöehdot | Tietosuoja