VERKKOKAUPPA: Hae ja osta lentoja Reitit ja aikataulut Taxfree
Alicante
Etsi lähtöjä ja hintoja tästä.

Lentoaika Helsingistä Alicanteen on noin 4 tuntia 30 minuuttia. Lentokenttä: Alicante Airport, tunnus:ALC

Alicante sijaitsee Espanjan Välimeren puoleisella kaakkoisrannikolla. Alue tunnetaan myös nimellä Costa Blanca sen valkoisina hohtavien hiekkarantojen ansiosta.

Provinssin pääkaupunki Alicante on Valencian maakunnan toiseksi tärkein kaupunki, jonne matkaa on Barcelonasta lounaaseen noin 550 ja Madridista kaakkoon noin 400 kilometriä. Alueen tunnetuimpiin kohteisiin kuuluu myös Välimeren Manhattan", mm. korkeista hotellirakennuksistaan tunnettu Benidormin lomakaupunki.

Alicante on rautateiden risteyspaikka, rannikkoradan lisäksi kaupunkiin tulee rata Madridista Albaceten kautta. Myös maksullinen E15 -valtatie Ranskan rajalta Málagaan kulkee kaupungin sivuitse. Lentokenttä El Altet on n. 10 km kaupungin eteläpuolella. Alicante on myös merkittävä satamakaupunki.

Alicante tarjoaa lähes jokaiselle lomailijalle jotain. Kaupungissa ja sen välittömässä ympäristössä on toistakymmentä kilometriä valkoisena hohtavia ja hyvin hoidettuja hiekkarantoja. Myös ilmasto on Costa Blancalla suotuisa, esim. Torreviejassa aurinkoisia päiviä on keskimäärin 330 vuodessa.

Alicanten historiallinen kaupunki houkuttelee myös kaupunkilomalle. Noin 300 000 asukkaan kaupunki tarjoaa runsaasti valinnanvaraa ostosten, yöelämän tai historian ja kulttuurin parissa viihtyvälle. Lapsiperheiden tarjontaan kuuluvat hyvin hoidettujen ja palveluiltaan runsaiden hiekkarantojen ohella mm. vesipuisto ja Terra Mítica – yksi Euroopan merkittävimmistä elämyspuistoista, joka tarjoaa mieleenpainuvan aikamatkan ja läpileikkauksen Välimeren rannikon maiden historiaan.

Suomalaiselle golfin ystävälle Alicante on lähes paratiisin veroinen alue. Suotuisan ilmaston ansiosta pelikausi kestää käytännössä koko vuoden. Kenttiä on runsaasti, ruuhkia aniharvoin ja hintatasoa pidetään yleisesti jonkin verran edullisempana kuin esim. Espanjan Aurinkorannikolla.

Alicanten tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Santa Bárbaran linnoitus 166 metriä korkean Benacantil-vuoren huipulla, värillisin marmoripaloin päällystetty upea kävelykatu Explanada de España sekä vanhassa kaupunginosassa sijaitsevat Santa Marian kirkko ja renessanssityylinen San Nicolásin katedraali.

Kaupungin ulkopuolella sijaitsevista nähtävyyksistä mainittakoon Tabarcan saari noin 20 kilometriä Alicantesta etelään, palmuistaan ja trooppisista kasveistaan tunnettu Palmeral-puisto sekä Elchen ja Orihuelan historialliset kaupungit Alicanten eteläpuolella.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

http://www.infocostablanca.com/index.html

http://www.alicanteturismo.com/ing/fr_home.htm

http://www.alicante.es

http://enetti.com

 

 

 

 

 

 

© Air Finland - | Käyttöehdot | Tietosuoja