Matkatavarat

Yleistä matkatavarasta

Matkustamoon voi ottaa veloituksetta yhden käsimatkatavaran yhtä matkustajaa kohden. Käsimatkatavaran paino saa olla korkeintaan 5 kg. Käsimatkatavaran maksimimitat ovat 55cmx40cmx20cm.

Classic  -luokassa matkalaukun kuljetuksesta ruumassa veloitetaan erikseen. Lentoyhtiö suosittelee ruumaan menevän matkalaukun maksun suorittamista varauksen yhteydessä. Yhden matkalaukun hinta etukäteen maksettuna on 15 euroa/suunta. Yhden matkalaukun maksimipaino on 20 kiloa. Ylikiloista veloitetaan erikseen.  

Mikäli et ole varannut matkatavaraa etukäteen veloitetaan lähtöselvityksessä ruumassa kuljetettavasta matkatavarasta 30 euroa ensimmäisistä 20 kg ja sen jälkeen ylipainomaksun mukaan, 10 euro/kg.

Premium luokassa matkalaukun kuljettaminen ruumassa on veloituksetonta. Premium -luokassa veloituksetta kuljetettavan matkatavaran määrä ruumassa on 30 kg. Ylipainosta veloitetaan erikseen.

Erikoisvarusteiden kuljetuksesta, kuten golfbag, veloitetaan aina erikoiskuljetusmaksu.

Tilauslennoilla veloituksetta kuljetettavan matkatavaran määrä ruumassa on 20kg ja matkustamossa 5 kg.

Ylipainomaksu on 10 euroa/ kg Euroopan sisäisillä lennoilla ja 14 euroa/kg kaukolennoilla. Yksittäinen ruumassa kuljetettava matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) saa painaa korkeintaan 32 kg.

Suosittelemme arvokkaiden tavaroiden kuljettamista käsimatkatavarana tai matkatavaravakuutuksen ottamista.

Muistathan pakata lääkkeesi, särkyvät tuotteet, helposti pilaantuvat elintarvikkeet sekä kaikki arvotavarasi käsimatkatavaroihin!

Katso lisäohjeita matkatavaran pakkaamisesta ja vaarallisten aineiden kuljetuksesta Kuljetus- ja matkaehdoistamme ja Ilmailulaitoksen Lentomatkustajan oppaasta. Vaarallisiksi luokitellut esineet ja aineet löytyvät Ilmailuhallinnon tiedotteesta.

Erikoisvarusteiden kuljetus

Air Finland kuljettaa ilmaiseksi mm. opaskoirat, pyörätuolit ja kotimaanliikenteessä sukset ja lumilaudat. Muiden erikoisvarusteiden paitsi golfbagin kuljetuksesta on sovittava erikseen soittamalla Air Finlandin palvelunumeroon 09- 251 20 333 (ark. 9-17.00). Veloitamme tässä luetelluista varusteista seuraavasti:

Lyhyet lennot


-golfbag 30 euroa/suunta
-polkupyörä 30 euroa/suunta
-sukellusvarusteet 40 euroa/suunta
-sukset, lumilauta 30 euroa/suunta
-laskuvarjo 30 euroa/suunta
-lainelauta 30 euroa/suunta
-purjelauta 60 euroa/suunta
-leijasurffausvälineet 30 euroa/suunta
-riippuliidin, tandem laskuvarjo 60 euroa/suunta

Kaukolennot (Hinta vain menopaluulle)

-golfbag 70 euroa/menopaluu
-polkupyörä, sukellusvarusteet 95 euroa/menopaluu
-leijasurffausvälineet, lainelauta 95 euroa/menopaluu
-purjelauta, riippuliidin, tandem laskuvarjo 140 euroa/menopaluu

Golfbagin maksimipaino on 15kg, polkupyörän maksimipaino on 20kg, suksien tai lumilaudan 10kg, sukellusvarusteiden, purjelaudan tai lainelaudan 30kg ja leijasurffausvälineiden 10 kg. Maksimipainon ylittävältä osalta peritään lisämaksu ylipainomaksukäytännön mukaan.

Matkustajan vastuulla on pakata erikoisvaruste niin, että se kestää ruumassa kuljetuksen. Mikäli erikoisvaruste ei ole asianmukaisesti pakattu, lentoyhtiö ei ole korvausvelvollinen mikäli varuste rikkoutuu. Esim. polkupyörä on pakattava asianmukaiseen kuljetuslaukkuun.

Sukellusvarusteiden erikoiskuljetusmaksu peritään silloin, kun niihin sisältyy paineilmapulloja. Katso sukellusvarusteiden kuljetusohjeet Matkaehdoista (kohta 6. Lentomatkat ja Matkatavara).

Lemmikkieläimet

Kuljetamme lemmikkieläimiä ainoastaan Alicanten ja Malagan reittilennoilla. Matkustamossa on mahdollista kuljettaa lemmikkieläimiä (kissa, koira) ainoastaan Classic-luokassa. Premium-luokassa ei ole mahdollista kuljettaa lemmikkieläintä matkustamossa.

Lemmikkieläimen kuljetus matkustamossa
Air Finland kuljettaa alle 6 kg painavat lemmikkieläimet (kissat, koirat) matkustamossa Classic-luokassa, mikäli eläin matkustaa vesitiiviissä, matkustamopenkin alle mahtuvassa kuljetuskassissa/laatikossa (syvyys 45cm x korkeus 27cm x leveys 35cm). Lemmikkieläin eli koira tai kissa kuljetetaan matkustamossa, mikäli eläimen ja kuljetuskassin/laatikon yhteispaino on 6 kg tai alle. Huomaattehan, että lemmikkieläimen on ehdottomasti oltava kuljetuskassissa/laatikossa koko matkan ajan. Premium-luokassa ei turvallisuussyistä voi kuljettaa lemmikkieläimiä.

Eläimen kuljetuksesta matkustamossa veloitetaan 80 euroa/suunta.

Voimme ottaa korkeintaan kaksi eläintä matkustamoon/suunta, joten mahdollisuudesta eläimen mukaan ottamiseen tulee tiedustella matkan ostamisen yhteydessä Air Finlandin palvelunumerosta, (09) 251 20 333 (ark. 9- 17) tai sähköpostitse [email protected]
Lemmikkieläimen kuljetuksesta matkustamossa veloitamme 80euroa/suunta. Pidätämme oikeuden muuttaa eläinten kuljetusehtoja milloin tahansa.

Lemmikkieläimen kuljetus ruumassa
Yli 6 kiloa painavat eläimet (kissat, koirat) kuljetetaan ruumassa. Eläimen kuljetuksesta ruumassa veloitetaan eläimen ja kuljetuslaatikon yhteispainon mukaan 10 euroa per kilo. Kuljetuslaatikon maksimimitat ruumassa ovat syvyys 124cm x korkeus 85cm x leveys 76cm.

Voimme ottaa korkeintaan kaksi eläintä ruumaan/suunta, joten mahdollisuudesta eläimen mukaan ottamiseen tulee tiedustella matkan ostamisen yhteydessä Air Finlandin palvelunumerosta, (09) 251 20 333 (ark. 9- 17) tai sähköpostitse [email protected]

Tutustu myös Matkustajien ja matkatavaran yleisiin kuljetusehtoihin, kohta 8.8 Eläimet

HUOM! EU-asetusten mukaan 1.10.2004 alkaen matkustajan mukana samalla lennolla EU-maiden välillä kuljetettavat koirat, kissat ja kesyhillerit tarvitsevat ns. lemmikkieläinpassin ja tunnistemerkinnän. Lemmikkieläinpassin voi hankkia eläinlääkäriltä. Lisätietoja myös Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta.

Rahti

Air Finland kuljettaa rahtitavaraa lennoilla.
Lisätietoja Nordic GSA yrityksen numerosta +358 9 7743 750.

Takaisin Matkustusohjeet sivulle

Hotelzon

© 2004 Air Finland - Aldone / | Matkatoimistojen kirjautuminen | Käyttöehdot | Tietosuoja