Erikoistarpeita omaavat matkustajat

Sylilapset

Sylilapsien (0-23 kk) lentolipun hinta on 20 euroa per suunta. Yhdellä aikuisella voi olla korkeintaan yksi sylissä matkustava lapsi. Sylilapselle on tehtävä varaus samalla tavalla kuin aikuisellekin. Sylissä matkustavan lapsen matkatavaran on sisällyttävä aikuisen matkatavaran painorajoihin.

Lastenrattaat ja turvakaukalo kuljetetaan veloituksetta ruumassa. Lastenrattaat tulee ennen kuljetusta pakata asianmukaiseen kuljetuspussiin. Kuljetuspussina voi käyttää joko omaa suojaavaa pussia tai Helsinki-Vantaan lähtöselvityksessä myytävää (5 euroa) muovista kuljetuspussia. Kohdekentillä ei ole myynnissä kuljetuspusseja, joten sama kuljetuspussi tulee säästää paluulentoa varten. Matkustaja on itse vastuussa lastenrattaiden pakkaamisesta siten, että rattaat kestävät normaalia matkatavaroiden käsittelyä. Air Finland ei hyväksy kuljetettavaksi lastenrattaita, mikäli rattaita ei ole asianmukaisesti pakattu. Air Finland ei korvaa mahdollisista lastenrattaille kuljetuksen aikana tapahtuvista vaurioista, jos rattaita ei ole pakattu asianmukaisesti.

Rattaat jätetään lähtöselvitykseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on rajoitettu määrä maksuttomia lastenrattaita, joita voi käyttää lähtöportille asti.

Sylilapselle ei tarjoilla omaa ateriaa, mutta henkilökunta lämmittää mielellään mukaan tuodun aterian. WC:ssä on vaipanvaihtopöytä. Vauvakori ei ole käytössä lennoillamme toistaiseksi.

Kaikilla matkustajilla, myös sylilapsilla, tulee olla asianmukainen matkustusasiakirja henkilöllisyyden todentamista varten. Muualle kuin Pohjoismaihin matkustettaessa matkustusasiakirjaksi tarvitaan voimassaoleva passi tai EU:n uudenmallinen henkilöllisyystodistus. Kuvallinen EU-standardien mukainen henkilökortti, josta ilmenee kansalaisuus ja kortin voimassaoloaika, käy ainoastaan EU:n alueen sisäisillä lennoilla.

Lapsiperheet

2-12 vuotiaille lapsille tarjotaan oma lastenateria, mikäli hänet on verkkokaupassa matkan tilauksen yhteydessä merkitty lapseksi ja hänelle on lenon oston yhteydessä varattu ateria. Aterian hinta on 10 euroa/suunta. Lasten ateriat tarjoillaan ennen aikuisten ateriaa ja juomatarjoilua, jolloin perheet voivat avustaa lapsia aterioinnissa. Lennon sujuvuutta ja lapsimatkustajien viihtyvyyttä pyritään lisäämään jakamalle lapsille esimerkiksi värityskirjoja tai muuta puuhamateriaalia lennon aikana.

Yksin matkustavat lapset 

Yli 12 vuotias lapsi voi matkustaa yksin ilman saattajaa. Yksin matkustavia alle 5-vuotiaita lapsia emme ota lennolle.

5-12 vuotiaalle yksinmatkustavalle lapselle on tarjolla UM-palvelu (UM= Unaccompanied minor), jolloin lapsen huoltaja täyttää lähtöselvityksessä UM-lomakkeen (Yksinmatkustava lapsi-lomake), jossa on mm. saattajan ja vastaanottajan nimet sekä molempien yhteystiedot. Tilaa yksinmatkustavan lapsen palvelu ennen lähtöä Air Finlandin palvelunumerosta 09 251 20 333 (ark. klo 9-17) tai sähköpostitse [email protected].

Lähtöselvityksessä lapselle annetaan muovinen kaulapussi, johon laitetaan kaikki lapsen matkan aikana tarvitsemat matkustusasiakirjat sekä huoltajan allekirjoittama lomake. Matkustamohenkilökunta huolehtii lapsesta ja luovuttaa lapsen kohteessa maapalveluyrityksen edustajalle joka luovuttaa lapsen lomakkeessa ilmoitetulle vastaanottajalle henkilöllisyystodistusta ja allekirjoitusta vastaan.  

Lähtöselvitykseen on hyvä tulla ajoissa, noin kaksi tuntia ennen lähtöä. Saattajan on jäätävä lentoasemalle siihen asti kunnes lento on lähtenyt ja vastaanottajan on saavuttava lentoasemalle lennon aikataulun mukaiseen saapumisaikaan mennessä. Saattajan on huolehdittava siitä, että lapsella on mukanaan kaikki matkaa varten tarvittavat asiapaperit (passi, viisumi, rokotustodistus, jne.)

Liikuntarajoitteiset matkustajat 

Liikuntarajoitteisille matkustajille on tarjolla apua matkan eri vaiheissa. Liikuntarajoitteisen, pyörätuolin kanssa liikkuvan tai pyörätuolia tarvitsevan matkustajan on otettava yhteyttä Air Finlandiin puh. 09- 251 20 333 (ark 9.-17.00) tai sähköpostitse [email protected] matkan tilaamisen yhteydessä. Koneessa on rajoitettu määrä inva-paikkoja, joiden kädensija nousee ylös.

Raskaana olevat matkustajat 

Raskaana oleva matkustaja hyväksytään lennolle 32 raskausviikkoon asti ilman lääkärin todistusta. Raskausviikoilla 32-36 matkustaja voidaan hyväksyä alle 4 tuntia kestävälle lennolle. Tällöin matkustajan on esitettävä lähtöselvityksessä lääkärintodistus, jolla varmistetaan ettei lentämisestä aiheudu vaaraa. Myös paluulennon päivämäärän on sisällyttävä näihin aikarajoihin.  

Matkustajan lääkäripalvelu

Jos sairastut matkalla ja tarvitset apua tai neuvoja, ota yhteys MedFlight:in suomalaiseen palvelunumeroon  +358 400 463 875. Lue lisää www.medflight.fi.

Eläimille allergiset matkustajat

Eläimille allergisten matkustajien kannattaa mainita allergiastaan lentoa varatessaan. Näin matkustaja voidaan sijoittaa koneessa eri osaan eläinten kanssa matkustavista. Jos allerginen henkilö on varannut lipun tietylle lennolle, lento voidaan sulkea lemmikkieläin-varauksilta. Jos taas eläin on jo ilmoitettu lennolle, allergiselle henkilölle voidaan suositella toista lentoa. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä hyvän ilmastoinnin vuoksi.

Takaisin Matkustusohjeet sivulle

Hotelzon

© 2004 Air Finland - Aldone / | Matkatoimistojen kirjautuminen | Käyttöehdot | Tietosuoja