VERKKOKAUPPA: Hae ja osta lentoja Reitit ja aikataulut Taxfree
Lehdistötiedote 3.1.2005

AIR FINLAND EVAKUOI SUOMALAISIA MATKATOIMISTOJEN TILAUKSESTA

Air Finland on tuonut Suomeen viime viikon aikana 700 suomalaista Aasian kriisialueelta. Viime viikon aikana toteutetut neljä evakuointilentoa olivat matkatoimistojen tilaamia. Lisäksi matkustajia on tullut Suomeen Air Finlandin reittilennolla.

Air Finlandin toimitusjohtaja Mika Heleniuksen Iltalehdelle antamassa haastattelussa käsiteltiin tänään sitä, että suomalaisia olisi voitu lennättää Suomeen nopeammin, mikäli ulkoministeriö olisi ottanut kaikki mahdolliset resurssit käyttöön. ”Tarkoituksemme ei sinänsä ole ollut kritisoida ulkoministeriön toimintaa, vaan kertoa kysyttäessä, mitä on tapahtunut. Lähdimme tuomaan ruotsalaisia matkustajia kotiin, jotta koneemme ei seisoisi turhaan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Samaan aikaan satoja suomalaisia odotti Thaimaassa kuljetusta kotiin. Se tuntui turhauttavalta etenkin siksi, että tarjosimme apuamme suoraan ulkoministeriölle. Kaiken kaikkiaan evakuointioperaatio on saatu onnistuneesti päätökseen ja tärkeintä on, että kaikki halukkaat suomalaiset matkustajat on saatu tuotua katastrofialueelta takaisin kotiin”, toimitusjohtaja Mika Helenius toteaa.

Ensimmäinen lento lähti Thaimaahan sunnuntaina 26.12.2004 klo 22.50. Mukana lennolla oli SOS-Internationalin lääkäriryhmä sekä lääkintä- ja hoitotarvikkeita. Paluulennolla tuli kotiin lähes 200 suomalaista matkustajaa, jotka ovat matkanjärjestäjä Detur Finlandin asiakkaita sekä muita suomalaisia lomailijoita. ”Sri Lankaan saavuimme Colombon paikallisviranomaisten mukaan ensimmäisenä länsimaisena lentokoneena. Lähdimme matkaan kohti Colomboa maanantai-aamuna klo 03.20, mahdollisimman pian Finnmatkojen tilattua meiltä lennon sunnuntai-iltana 26.12.”, Helenius kertoo.

Loput kaksi evakuointilentoa lennettiin Phuketista Helsinki-Vantaalle ja Ruotsiin, Arlandan lentokentälle. Suomalaisten lisäksi Air Finland on evakuoinut 217 ruotsalaista Fritidsresorin tilauksesta. Lisäksi noin 30 matkustajaa tuli Bangkokista Air Finlandin reittilennolla, jolla oli mukana myös muita matkustajia.

 

Yksityinen suomalainen lomalentoyhtiö Oy Air Finland Ltd on perustettu tammikuussa 2002. Yhtiö lentää suoraan suosituimpiin lomakohteisiin kuten Alicanteen, Barcelonaan, Budapestiin, Faroon, Málagaan, Nizzaan, Prahaan, Las Palmasiin ja Teneriffalle. Asiakkaat ostavat lennot suoraan netistä tai valtuutetuista matkatoimistoista. Matkanjärjestäjistä muiden muassa Detur, Domina Matka-Monte, Finnmatkat, Kristina Cruises, OK Matkat, STS-Alppimatkat, Tjäreborg ja Töölön Matkatoimisto ovat valinneet Air Finlandin lennot valmismatkojensa osaksi taatakseen asiakkailleen laadukkaat lennot ja palvelun asiakkaiden omalla kielellä. Vuonna 2004 Air Finlandin ennakoitu matkustajamäärä on yli 250 000 matkustajaa

© Air Finland - | Käyttöehdot | Tietosuoja