VERKKOKAUPPA: Hae ja osta lentoja Reitit ja aikataulut Taxfree
Lehdistötiedote 15.7.2005

Air Finland jatkaa vahvalla kasvu-uralla

Lomalentoyhtiö Air Finland on vuoden 2005 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana jatkanut vahvalla kasvu-urallaan. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuun matkustajamäärät ovat kasvaneet 125% edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Yhtiö arvioi ylittävänsä selvästi asettamansa matkustajamäärätavoitteen 400 000 matkustajaa vuodessa.

Yhtiön omistuspohja muuttui heinäkuussa kun toimiva johto osti loput yhtiön osakekannasta. Johto omisti aiemmin yli 40% yhtiön osakekannasta. Osapuolet ovat yhteisesti sopineet että kaupan ehtoja ei julkisteta. Toimiva johto jatkaa aiemman strategiansa mukaisesti kehittäen yhtiön toimintaa tilauslentoliikenteen suuntaan.

Kuluvalla kesäkaudella liiketoiminta on kehittynyt suotuisasti muun muassa täyttöasteiden paranemisen myötä. Polttoaineen hinnan epäsuotuisasta kehityksestä huolimatta yhtiön kesäkauden tulosnäkymä on vahvan positiivinen.

Kesäkauden vaihtuessa talvikauteen yhtiön toiminta keskittyy enemmän tilauslentoliikenteeseen. Seuraavan talvikauden lentokapasiteetista on jo yli 80% myyty suomalaisille matkanjärjestäjille kuten Finnmatkat. Finnmatkat on ostanut noin 15% talven lennoistaan Air Finlandilta, joka tulevalla talvikaudella lentää useisiin uutuuskohteisiin kuten Venezuelan Isla Margaritaan.

Air Finland on saavuttanut vahvan jalansijan Suomen lomalentomarkkinoilla ja koko vuoden tuloksen ennustetaan päätyvän voitolliseksi.

© Air Finland - | Käyttöehdot | Tietosuoja